Bantningspiller – en lösning som kan passa dig?

Bantningspiller – en lösning som kan passa dig?

Nästan alla kvinnor vill under någon period i sitt liv gå ner några kilo i vikt. De flesta misslyckas trots olika bantningskurer och hård träning. Som med allting annat så finns det trender när det gäller bantning och vilken metod som är bäst. För några år sedan var det GI som var inne och nu är det Whole30 som gäller. För den som redan har testat allt och inget hjälper så finns det bantningspiller!

Vad är ett bantningspiller?

Många kanske undrar om bantningspiller verkligen fungerar. Kanske låter det för bra för att vara sant? Men det finns faktiskt studier som visar att bantningspiller hjälper personer att gå ner i vikt. Forskarna har länge vetat att det i naturen finns vissa ämnen som påverkar ämnesomsättningen i kroppen. Det är dessa naturliga råvaror och ingredienser som moderna bantningspiller använder. En del piller är aptitdämpande och gör att du äter mindre. Samtidigt är de energigivande så att du orkar träna mer. Det finns också bantningsmedel som påverkar förbränningen i din kropp, när du förbränner fler kalorier så går du också ned i vikt. Nästan alla bantningspiller innehåller även komponenter som är hungerdämpande vilket gör att du äter mindre än vanligt.

Ett helhetstänkande

När du vill gå ner i vikt så måste du ha ett helhetstänkande runt din kropp och dina matvanor. Självklart kan inte ett bantningspiller ensamt hjälpa dig att gå ner i vikt. Du måste se över dina matvanor och hur du tränar. Det kan vara bra att skriva upp i en dagbok hur mycket du äter och tränar för att få lite bättre kontroll på din bantning. Om du tror att det bara räcker att äta ett piller om dagen för att komma ner i bikinin till sommaren så riskerar du att bli besviken. Du måste ända hela din livsstil och där kan bantningspillret vara en del av de komponenter som kommer att hjälpa dig att bli av med dina överflödskilon.

Vem kan äta bantningspiller?

Om du ammar eller är gravid ska du inte äta bantningspiller. Din bebis behöver all tänkbar energi och alla möjliga näringsämnen. Om du är känslig mot koffein ska du inte heller äta bantningspiller eftersom en majoritet av dem innehåller just koffein. Om du äter någon medicin sedan tidigare så bör du rådfråga en läkare innan du börjar din bantningskur. När du väl har bestämt dig för att börja med bantningspiller så ska du alltid noga läsa innehållsförteckningen och andra rekommendationer som ges.

Att tänka på vid användning av självtester

Att tänka på vid användning av självtester

Det finns många olika saker man kan testa sig för idag – till och med i bekvämligheten hemma i soffan, om man så önskar. Blodtryck, vinterkräksjuka och klamydia är bara några exempel på det. Den som ska beställa hem självtester bör dock ha ett antal saker i åtanke. Här tar vi upp några av de viktigaste.

Följ upp ditt resultat

Har du fått ett positivt svar på sjukdomar så som klamydia eller HIV? Enligt lag ska du då anmäla din sjukdom till vården. För de flesta sker det här på ett naturligt sätt, eftersom man söker läkarvård för till exempel klamydia, som då får kännedom om infektionen. Samtidigt finns det många oseriösa webbplatser som till exempel säljer antibiotika på nätet, en verksamhet som endast godkända apotek får bedriva, och då efter en läkares ordination.

Att följa upp sitt resultat vid självtester är viktigt, oavsett om det handlar om klamydia eller en ökad risk för blodpropp. Lita inte till testen på 100 %, utan sök professionell läkarhjälp om resultatet är positivt, eller om du är osäker på vad resultatet faktiskt innebär för dig och din hälsa.

Var beredd på en tid av ovisshet vid självtester

Om du får ett positivt svar på ett självtest gällande ett besvär som inte anses akut, är nästa steg sannolikt att boka tid på vårdcentralen. På många vårdcentraler runt om i landet är kötiderna långa, och det kan hända att du får vänta ett par veckor innan du får träffa en läkare. Om du försöker utreda en sjukdom på egen hand är det bra vara förberedd på att professionell läkarhjälp kan dröja. Testar man till exempel positivt för glutenintolerans kan en läkare göra ytterligare tester och rådgivning – men det kan dröja några veckor.

Butiken

Du kan för all del söka information om självtester på en rad olika sidor, men var du faktiskt köper dem är ett beslut som inte bör förhastas. Kontrollera att butiken, oftast ett apotek, är seriös och med test registrerade hos Läkemedelsverket. Det finns i dagsläget flera stora apotek med ett välsorterat utbud att handla av på nätet. Dessa kan oftast hitta genom några enkla sökningar på nätet. Annars kan du prata med ett apotek nära dig för vidare råd.

Tältning

När det är dags för sommar så är det många som vill ge sig ut och tälta runt om i landet. Sverige har många trevliga alternativ för friluftsintresserade och med ett tält av bra kvalitet så har man en bra grund vad gäller utrustning. För att man ska få en behaglig och trevlig friluftsupplevelse så är det viktigt att man har rätt utrustning. Det är ofta bättre att investera i utrustning som kostar lite mer för att man på så sätt ska få prylar som man kan lita på. Har man friluftsutrustning som klarar av väder och vind på ett bra sätt så kan man använda mycket av utrustningen året om, om man så vill. Beroende av vad det är man är intresserad av inom outdoor- och friluftsliv så är vissa delar av utrustningen viktigare än andra. Vad gäller tält så är det trevligt att hitta ett som verkligen är av bra kvalitet. Idag finns det oerhört högkvalitativa tält på marknaden som alla kan ha råd med. Då tekniken går så fort framåt så kommer det nya avancerade tält ut på marknaden hela tiden.

Inbitna tältare

Förr var det främst de professionella äventyrarna som hade tekniskt avancerade tält, medan det idag är som så att alla kan ha bra och avancerade tält. Den kvalitet som det är på tälten idag jämfört med tidigare uppvisar en enorm skillnad. En vanlig barnfamilj som gillar att vara ute mycket tillsammans och upptäcka världen ihop kan idag få riktigt bra och avancerad utrustning till ett lågt pris. Detta var inte möjligt tidigare, utan det har kommit på senare år. Det gör att fler och fler kan ta del av naturen och leva friluftsliv, eftersom man kan ha råd att köpa bra tält med mera utan att det lämnar för stora hål i plånboken.

Nya redskap

Ett bra sätt att köpa tält på är att vara snabb när det är dags för rea. Man kan få väldigt fina tält med många bra funktioner om man ser till att vara framme när det är dags för rea. Det är lätt att på egen hand leta efter var det finns bra tält till nedsatt pris.

Det kan vara bra att tänka på att det brukar vara billigare att köpa saker och ting när de inte är i säsong. Det är inte bara jordgubbar som bir dyra vid midsommar, utan även friluftsutrustning skiftar i pris beroende av årstid och säsong.