Stylage filler ger ett naturligt resultat som varar länge

När det kommer till skönhetsbehandlingar är detta en hel värld av olika produkter och behandlingar. Denna värld är dynamisk och förändras jämt och ständigt i takt med att nya produkter samt nya råd och rön lyfts fram i rampljuset. En av de produkter som har lyfts fram en hel del på sistone är Stylage filler. Denna produkt har visat sig vara såväl effektiv som säker att använda. I denna artikel kommer vi därför att grotta i fördelarna med att använda den – läs vidare för att lära dig mer!

4 fördelar med att använda Stylage filler

Stylage filler är en populär produkt från ett välkänt varumärke. Dessa är de främsta fördelarna med att använda produkten:

 • Det är en icke-invasiv behandling. En av de främsta fördelarna med att använda fillers är att dessa erbjuder ett icke-invasivt sätt att minska tecknen på åldrande. Dessutom kan dessa produkter även användas för att förbättra en persons utseende på olika sätt. Att injicera den geléliknande substansen under huden är betydligt mindre skrämmande än att genomgå plastikkirurgi. Dessutom har behandlingen även betydligt färre risker och kräver inte alls samma omfattande eftervård.
 • Den innehåller hyaluronsyra. En annan fördel med att använda Stylage filler är att produkten innehåller hyaluronsyra. Detta är ett ämne som förekommer naturligt i människokroppen. Ämnet ser till så att huden återfuktas och får volym. I takt med att vi åldrar minskar kroppens produktion av hyaluronsyra och därmed uppstår rynkor och lös hud. Genom att låta dig injiceras med denna produkt kan du återställa den volym som har gått förlorad och därigenom minska förekomsten av rynkor och fina linjer.
 • Ger ett naturligt resultat. Ytterligare en fördel med denna produkt är att den ger ett naturligt resultat snarare än ett onaturligt sådant. Som du kanske vet finns det vissa skönhetsbehandlingar som kan ge ett onaturligt utseende. Men när du använder denna produkt förbättras istället ditt ansiktes naturliga drag. Därmed minskas tecknen på åldrande på ett subtilt sätt och du får istället ett föryngrat och fräschare utseende.
 • Har en långvarig effekt. Ännu en fördel med produkten är att den ger ett resultat som varar länge. Exakt hur länge resultatet varar beror på flera olika faktorer. Men många patienter kan gå upp till ett år eller så innan de behöver en ny injicering.

Kika på bilder för att se effekterna av Botox med egna ögon

Vi kan tyvärr inte fastställa en viss ålder då det är mer lämpligt att påbörja en behandling med Botox. Men genom att få en bättre förståelse för för- och nackdelarna med behandlingen kan du enklare avgöra om det vore en bra idé för just dig att genomgå den. Dessutom kan du lära dig mer om dessa behandlingar genom att kontakta din lokala skönhetssalong och boka en konsultation med dem.

Men det finns även andra sätt att ta reda på hur säker och effektiv denna behandling är. Till exempel kan du lära dig mer om effekterna av Botox av före och efter bilder. Genom att noggrant titta igenom sådana bilder kan du se hur personer som har genomgått behandlingen har sett ut före respektive efter. På så vis kan du bilda dig en uppfattning om hur effektiv den är och huruvida den kanske skulle kunna ge dig önskat resultat.

Före- och efterbilderna kan hjälpa till att slå hål på vanliga myter

Det är fördelaktigt att kika på före- och efterbilder om du är intresserad av denna behandling. Bland annat kan bilderna slå hål på myter såsom missuppfattningarna att:

 • Botox skulle få dig att se äldre ut när effekten av behandlingen börjar att klinga av
 • behandlingen ger dig ett “fruset” ansiktsuttryck
 • rynkorna förvärras av behandlingen.

Inga av dessa missuppfattningar stämmer alltså.

Du bör påbörja behandlingen när du är cirka 25-35 år

Botox är en produkt som är godkänd för patienter över 18 års ålder. Många experter inom det breda området skönhet är dock överens om att du kanske bör vänta lite längre än så innan du påbörjar din behandling. De flesta hävdar att någonstans i mitten av 20-årsåldern till början av 30-årsåldern är den optimala startpunkten för en förebyggande behandling av detta slag.

Faktum är också att du sannolikt inte har några fina linjer i ditt ansikte att bekymra dig över innan du har kommit in en bit i 20-årsåldern. Därför är det förmodligen onödigt att påbörja en sådan här behandling innan dess. Man brukar säga at det bästa du kan göra för att avgöra när det vore lämpligt att börja är att hålla koll på din hy. Så fort du börjar upptäcka fina linjer i ansiktet kan du välja att påbörja behandlingen för att förhindra att dessa med tiden utvecklas till rejäla rynkor.

Eyrecure hjälper dig att slippa frissigt hår

Söker du med ljus och lykta efter en enkel och effektiv lösning på problemet med torrt och frissigt hår? Då har du förmodligen redan upptäckt att det inte finns någon enskild, magisk lösning som funkar för precis allt och alla. Vissa menar till och med att du istället för att försöka motverka detta problem snarare bör omfamna det. Men om du ändå vill slippa frissigt hår behöver du försöka hitta ett sätt att dels minimera skadan på håret och även reparera denna. Det är här som Eyracure kommer in i bilden.

Så fungerar de revolutionerande produkterna från Eyracure

Eyracure är ett svenskt företag som har tagit fram hårprodukter vilka hjälper dig att reparera och återställa ditt hår. Deras produkter ser helt enkelt till att ditt hår återställs till dess ursprungliga kvalitet. Till skillnad mot andra produkter som har en mer tillfällig effekt reparerar dessa produkter ditt hår med en långvarig effekt. Dessutom passar de exakt alla hårtyper. Läs mer på deras hemsida!

3 lösningar på problemet med torrt och frissigt hår

Vad kan du då göra för att få bukt med problemet med torrt och frissigt hår, undrar du förmodligen? Dessa är några av de lösningar som du bör överväga att testa:

 • Införskaffa en bättre hårtork. Om du har problemet att ditt hår är frissigt bör du överväga att skaffa dig en bättre hårtork. Professionella hårtorkar har nämligen mer kraft, bättre prestanda, fler funktioner och är tillverkade av mer högkvalitativa delar.
 • Använd produkter som reparerar ditt hår. Det finns faktiskt produkter idag som kan hjälpa dig att reparera och återställa ditt hår. Eyracure är en uppstickare och utmanare på marknaden för hårvård. Trots detta har stora aktörer i branschen, såsom Lyko, fått upp ögonen för dem och valt att investera i bolaget. Detta ger företaget en slags kvalitetsstämpel och borgar för att deras produkter verkligen håller måttet!
 • Styla ditt hår när det är vått. Har du vågigt eller lockigt hår? Då bör du vara noga med vilken typ av produkter du använder samt när du använder dessa. Till exempel bör du se till att bara styla ditt hår när det är vått för att motverka frissighet.

Frågor och svar om skönhetsbehandlingar

Gotaklinik.se är en skönhetsklinik i Göteborg som bland annat erbjuder tjänster som Microneedling och Botox. I den här texten sammanställer vi ett par frågor och svar kring kliniken och deras utbud.

Botox

Hur länger håller resultatet när man behandlats med Botox?
Det korta svaret är att det håller ungefär i tre månader, vilket är det svar som kliniken ger på sin hemsida. Andra kliniker skriver dock att det kan hålla upp i ett halvår, och att det tar ungefär 3 – 4 dagar för effekten att synas. Så, ungefär tre månader, men det kan hålla längre och det tar ett par dagar innan det syns.

Är det giftigt?
På Gotaklinik.se står det att det verksamma Botulinumtoxin är ett nervtoxin och finns i naturlig form i marken och på havs- och sjöbotten. Den form som det används i inom sjukvården har ett bra ”track record” och används flitigt. Toxinet verkar genom att det är muskelavslappnande, vilket skönhetsbehandlingar drar nytta av.

Vad är bra att tänka på efter en behandling?
Kliniken radar upp ett antal punkter. Till exempel:

 • Håll dig borta från det behandlade området. Det bör du göra i åtminstone ett halvt dygn. Undvik att gnugga, massera, sminka och röra platsen.
 • Inga stora miner. Undvik att göra stora och ansträngande miner. För att behandlingens resultat ska bli så bra som möjligt bör du slappna av.
 • Ingen sol. Du bör undvika solljus och UV-strålning i allmänhet till dess att både svullnad och rodnad har försvunnit.

Microneedling

Varför gör man microneedling?
Microneedling, en behandling som erbjuds på Gotaklinik.se, visar god effekt på bland annat förstorade porer, pigmenteringar, ärrvävnad och hud som inte har någon lyster. Syftet med behandlingen är att stimulera kroppens egen produktion av kollagen och elastin, vilket tvingar hyn att förnya sig.

Blir man röd efter en behandling?
Det är vanligt att viss rodnad uppstår efter behandling. Dock poängterar kliniken att det är individuellt och beror på hur känslig din hud är. För att minska bieffekter kommer du och din hudterapeut överens om hur djupt ni ska göra behandlingen, så att den anpassas efter just dig.

Andra behandlingar som finns att läsa mer om på Gotaklinik

 • Kärlreducering
 • Fillers
 • PRP
 • Skin rejuvenation
 • Pigmentreducering
 • Hårborttagning
 • Bodysculpting
 • Hyalase
 • Microtoxin
 • PRX-T33

Ögonplastik ger dig ett yngre och piggare utseende

Ögonplastik är ett kirurgiskt ingrepp som fungerar bra i kombination med andra behandlingar. Denna behandling kan därför användas antingen som en fristående sådan eller kombineras med andra ingrepp och behandlingar – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska. Här tittar vi närmare på några av fördelarna med dessa kosmetiska behandlingar och förklarar varför många patienter är väldigt nöjda med dessa!

Ögonplastik ger ett långvarigt resultat som håller dig nöjd i flera år

Ögonplastik har många fördelar för dig som patient. Detta gäller framför allt med tanke på att ögonen är en del av ansiktet som är väldigt uttrycksfull och som andra snabbt lägger märke till. Några exempel på fördelarna med dessa kirurgiska behandlingar är att de:

 • Ger dig ett yngre utseende. Denna typ av plastikkirurgi kan bland annat användas för att lyfta upp hängande hud kring ögonen. På så vis kan dessa behandlingar hjälpa dig att få ett piggare och yngre utseende igen. Huden kring ögonen kan lätt få dig att se gammal ut om den börjar hänga eller liknande. Tecknen på åldrande i denna del av ansiktet blir mycket mer påtaglig då de märks så pass tydligt. Därmed kan ett kirurgiskt ingrepp ofta förändra en persons utseende i väldigt hög grad.
 • Få dig att se piggare ut. Som vi redan har nämnt kan dessa ingrepp också få en person att se betydligt piggare ut. Detta är dock en fördel som förtjänar en alldeles egen punkt på denna lista. För personer som har hängande hud kring ögonlocken, påsar under ögonen och dylikt ser ofta väldigt trötta ut. Men genom att genomgå en kirurgisk behandling kan du få personer i din omgivning att sluta fråga om du har sovit dåligt. Du ser helt enkelt utvilad, piggare och yngre ut.
 • Ger ett långvarigt resultat. Resultatet av ögonplastik är ofta hållbart även över en längre tid. Faktum är att dessa behandlingar brukar ge ett långvarigt resultat som håller i mer än fem år. Detta då den överflödiga huden kring ögonen och fettkuddarna avlägsnas i samband med behandlingen. De allra flesta patienter är därför nöjda med resultatet av ingreppet under många år framöver.

Fördelaktigt för socionomer att jobba som socionomkonsulter

Socionomkonsulter kallas de socionomer som hyrs ut till organisationer via bemanningsföretag. Dessa konsulter arbetar på uppdragsbasis snarare än som fast anställda av uppdragsgivaren. Detta ger konsulterna möjligheten att jobba på flera olika arbetsplatser inom sektorn socialt arbete.

De socionomer som väljer att jobba som konsulter är kvalificerade för sina yrkesroller och jobbar sida vid sida med den ordinarie personalstyrkan. Tillsammans ser de till så att individer och familjer får möjlighet att förbättra sina liv på olika sätt. Rollen som konsult kan vara väldigt tillfredsställande för den enskilde individen då den erbjuder ett helt nytt sätt att arbeta. Här beskriver vi varför det är fördelaktigt för socionomer att jobba som socionomkonsulter.

Socionomkonsulter har dessa fördelar gentemot fast anställda socionomer

Fördelarna med att bli konsult innefattar bland andra dessa aspekter:

 • Större flexibilitet
  En av de främsta fördelarna med att jobba som konsult är den större flexibiliteten. Du jobbar bara på en arbetsplats under en ganska begränsad tid. Därmed har du mer att säga till om vad gäller arbetsort och arbetstider. Socionomkonsulter får möjlighet att jobba på flera olika arbetsplatser inom olika sektorer. Denna flexibilitet gör det enklare att röra sig mer effektivt mellan olika uppdrag samt att ta ett kortare uppehåll om så behövs.
 • Bättre balans mellan arbete och fritid
  Det är vida känt att de yrkespersoner som jobbar inom socialt arbete ofta har svårt att balansera arbete och fritid på ett tillfredsställande sätt. Detta på grund av att deras yrkesroller vanligtvis är väldigt krävande. Men genom att jobba som konsult kan du enklare skapa en bra balans mellan arbete och fritid. Detta gör i slutändan också att du kan vara mer produktiv i arbetet och kanske även att du orkar arbeta lite längre i livet.
 • Möjlighet att utöka ditt nätverk
  En annan stor fördel med att jobba som konsult är att du får möjlighet att utöka ditt yrkesmässiga nätverk. Detta tack vare att du kommer i kontakt med många olika människor på flera olika arbetsplatser. Därmed blir du både bättre på att hantera människor och kan bygga upp ett värdefullt nätverk. Via nätverket kan du sedan få nya jobbmöjligheter och möjlighet till utveckling.

Så fungerar prov och test hos symbiome

Efter att ha beställt, genomfört prover och skickat in dessa till Symbiome tar det 3 – 6 veckor till att provsvaren är klara. Dessa presenteras för kunden i företagets app. Nedan beskrivs hur registrering kan ske och hur appen fungerar. OBS – I början av 2022 fanns enbart en webbapp. Många förknippar ”app” med ett program till mobilen men det handlar alltså om en inloggning som sker via webbläsaren. Enligt https://symbiome.io ska appar för både iOS och Android utvecklas och förväntades lanseras ”snart”.

Skapa konto för tester

Gå till https://symbiome.io och klicka på App. Där finns en stor blå knapp för att starta appen i webbläsaren. Det är även möjligt att direkt gå till https://app.symbiome.io

 • Ange en mailadress som du själv har kontroll över
 • Välj ett säkert lösenord
 • Godkänn användarvillkoren
 • Klicka på SKAPA KONTO

Ett mail kommer nu att skickas från symbiome.io till den angivna mailadressen. Det är ett verifieringsmejl vilket innebär att personen behöver klicka på länken i mailet för att bekräfta att konto önskas skapas. Därefter är det möjligt att logga in på appen med mailadress och lösenord.

Välkomstsidan hos symbiome

Vid inloggning möts personen av appens ”Välkomstsida”. Här presenteras nyheter både kring appen samt personens analyser. Via menyn går det sedan att navigera i appen för att hitta den information som eftersöks.

Registrera prov

Vid beställning av prov från Symbiome.io följer det med en åttasiffrig kod. Koden hittas under streckkoden på kodkortet. Det är denna kod som anger kopplingen mellan personen och provet. I menyn, i appen, finns ”Registrera prov” och där anges denna kod.

Som en säkerhetsdetalj finns en inbyggd säkerhetsfunktion som gör att korrekt kod anges. Skulle exempelvis en siffra anges fel kommer systemet påpeka detta. När koden är angivet är det bara att klicka på ”Registrera” och vänta in provsvaret. Analysen tar mellan 3 – 6 veckor. Logga in med användaruppgifterna och se sedan provsvaren samt eventuella rekommendationer kring exempelvis ändrad kosthållning.

Kort om Symbiome.io

Symbiome.io erbjuder tarmfloraanalyser utan remiss. Proverna beställs på internet och skickas sedan tillbaka på analys. En analys som bland annat jämför bakteriemängden och hur tarmen ”mår” i förhållande till riktvärden. På detta sätt går det därmed att hitta avvikande värden som kan påvisa förhöjd risk för vissa sjukdomar eller hälsoproblem.

Fakta om Aronia på Aroniabutiken

Aronia är småväxta buskar som har blåbärsstora frukter i glänsande rött och svart. Bären kan bland annat torkas eller användas inom krämer, saft och soppa. Vad är så unikt med aronia? På Aroniabutiken.se presenteras bären och dess speciella funktion. Här presenteras både butiken och bäret.

Vad är Aronia?

Dessa bär brukar ibland kallas för ”superbär” vilket kommer av den näring som finns i bären. Bland annat har bären mycket högt ORAC-värde. De växer på lågväxta buskar och har bär som delvis liknar blåbär i utseendet men är mer glansiga. Bären har under en längre period odlats i Östeuropa och har under 2000-talet blivit allt mer populära i Sverige och andra europeiska länder. De säljs bland annat som pulver eller pressad juice.

Importör av Aroniada´s Aronia

Aroniabutiken.se är importör av aronia från Aroniada. De anser att det kan vara ”världens finaste” produkt inom denna kategori. Detta bland annat utifrån att företaget har en lång tradition av att producera produkter av aronia och dessutom har en unik pressteknik. Bären kallpressas vilket innebär att maximal mängd näring pressas ur bären. Dessutom sker detta så nära inpå skörden som möjligt vilket även är viktigt utifrån ett näringsperspektiv. Ännu en fördel med egen odling är att bären kan skördas exakt när de är som mognast. Fördelarna med just detta företag kan därmed sammanfattas med:

 • Lång tradition
 • Familjeföretag
 • Egen odling
 • Förutsättningar för maximal näring
 • Ekologiskt

Den färdiga produkten består sedan av 100 % aronia. Tillsatser så som socker, vatten eller konserveringsmedel ingår inte. Dessutom alltid helt ekologiskt.

Namnet Aroniabutiken

Företaget bakom Aroniabutiken.se började verksamheten med att importera aronia. Därmed tog de ett namn som passade dess verksamhet. Produkterna såldes då bland annat via terapeuter och vissa hälsokostbutiker. Den största återförsäljaren var Hälsokraft i Saltsjöbaden. I början fanns däremot inte E-butik och någon marknadsföring genomfördes inte. Företaget valde därefter att ta nästa steg och börja erbjud E-handel. Det var i detta läge som de även breddade utbudet något. Aronia är en hälsoprodukt och många som köper detta är även intresserade av närliggande produkter inom samma kategori. Butiken har fortfarande absolut störst fokus på aronia men i utbudet finns alltså även andra produkter inom hälsokost och allmän hälsa.

Den fakta som presenteras ovan kommer från Aroniabutiken.se.

Yogaformen medicinsk yoga

Yoga är en träningsform som används världen över som ett sätt att öka medvetenheten, sänka blodtrycket och rikta sitt fokus inåt. För många har yoga inneburit en stor förbättring för det allmänna måendet och därför har den fått ett rejält uppsving under de senaste åren, trots att det är en mycket gammal träningsform. En typ av yoga som lägger extra stort fokus på hälsan är medicinsk yoga. Denna yoga innebär utöver de klassiska yogapositionerna och andningsövningarna också ett stort fokus på mantran och vibrationer. Den medicinska yogan har visat sig kunna dämpa oro, hjälpa mot sömnsvårighet och sänka blodtrycket.

Så fungerar yogaformen medicinsk yoga

Medicinsk yoga är utvecklad från kundaliniyogan och fungerar så att den lugnar sinnet och ger kroppen en balans. Det som skiljer den från andra yogaformer är att den är mycket lugnare, och därför också passar bra för personer som inte klarar av påfrestande och dynamiska träningspass. Den medicinska yogan kan anpassas till dagsformen och utövas lättare eller djupare, beroende på hur mycket man orkar. Det viktigaste när det kommer till medicinsk yoga är att man söker släppa prestationer och försöker fokusera på sin andning, sitt lugn och sin närvaro.

Typiska yogapositioner

Det finns en mängd olika positioner att utföra inom yogaformen medicinsk yoga, och gemensamt har de att de är enkla att utföra tillsammans med andningen. Att ha en djup och fokuserad andning är något av det viktigaste när det kommer till medicinsk yoga och även ett av huvudmålet att sträva efter under varje individuellt yogapass. De vanligaste yogapositionerna är:

 • Nackrullningar
 • Surfcirklar
 • Ryggövningar – vridning och flex

Alla övningar utförs ett mycket lugnt och individuellt tempo.

ManaYoga – En form av medicinsk yoga

En form av den medicinska yogan är ManaYoga. Denna yogaform har sitt fokus i den funktionella medicinen och syftar till att stärka kroppen inifrån. Manayogan balanserar hela kroppen, från det fysiska till det mentala och emotionella. Även inom ManaYogan är det den individuella orken och lusten som står i fokus och man uppmuntras därför känna efter under varje pass vad kroppen behöver för dagen. Även inom ManaYoga är andningen det centrala elementet som utövaren bör rikta sitt fokus till.

Hälsokontroll på nätet med hjälp av blodprov

Man kan ta reda på mycket kring sin hälsa genom ett enkelt blodprov och att genomföra en hälsokontroll någon gång ibland har många fördelar. En hälsokontroll via blodprov kan göras på nätet och det finns många typer av kontroller att välja bland. Detta är ett enkelt och smidigt sätt att stämma av sin hälsostatus. Läs mer om olika kontroller och hur det går till här.

Hälsokontroll via blodprov – online

Om man på ett snabbt och enkelt sätt vill genomföra en hälsokontroll kan man som sagt göra det via ett blodprov. På nätet kan man hitta sidor där man kan beställa en hälsokontroll men givetvis måste man lämna fysiskt blodprov för att kunna få några provsvar. Det kan man göra i flera olika städer runt om i landet och när det är gjort kan man, när proverna är analyserade, läsa av sina provsvar via den sida som man beställt kontrollen ifrån.

Man väljer alltså den hälsokontroll man vill göra, samt fyller i personliga uppgifter och väljer det provtagningsställe där man vill lämna sitt blodprov. När allt är betalt och klart skickas en remiss till provtagningsstället och man går dit för att lämna provet.

När en läkare har gått igenom provsvaren kan man se dessa i en slags journal på sidan där man beställt kontrollen. En läkarkommentar lämnas också så att man enkelt ska kunna förstå resultatet av sin kontroll.

Hälsokontroller att välja bland

På nätet finns möjlighet att beställa en rad olika hälsokontroller. Enligt ett exempel på en sida som erbjuder dessa tjänster finns bland annat följande omfattningar på hälsokontroll att välja bland:

 • Stor – Innehåller 35 blodmarkörer och ger en omfattande kartläggning av olika värden
 • Mellan – Innehåller 32 blodmarkörer och ger en bred kartläggning av värden
 • Liten – Innehåller 21 blodmarkörer och ger en bra kartläggning av värden

Blodmarkörerna från den stora kontrollen undersöker värden som kan indikera diabetes, hjärtsjukdomar, njur, – och leverfunktion, testosteronnivå, mineral, – och vitaminbrist och så vidare. Här kan man se om man ligger normalt, över eller under gentemot dom referensvärden som finns och på så vis kan man också göra något åt det vid behov.

Genom att göra en hälsokontroll via blodprov kan man alltså ta reda på om man befinner sig i riskzonen för att utveckla någon sjukdom lika väl som man kan få en bekräftelse på att kroppen är frisk och mår bra.