Efter att ha beställt, genomfört prover och skickat in dessa till Symbiome tar det 3 – 6 veckor till att provsvaren är klara. Dessa presenteras för kunden i företagets app. Nedan beskrivs hur registrering kan ske och hur appen fungerar. OBS – I början av 2022 fanns enbart en webbapp. Många förknippar ”app” med ett program till mobilen men det handlar alltså om en inloggning som sker via webbläsaren. Enligt https://symbiome.io ska appar för både iOS och Android utvecklas och förväntades lanseras ”snart”.

Skapa konto för tester

Gå till https://symbiome.io och klicka på App. Där finns en stor blå knapp för att starta appen i webbläsaren. Det är även möjligt att direkt gå till https://app.symbiome.io

  • Ange en mailadress som du själv har kontroll över
  • Välj ett säkert lösenord
  • Godkänn användarvillkoren
  • Klicka på SKAPA KONTO

Ett mail kommer nu att skickas från symbiome.io till den angivna mailadressen. Det är ett verifieringsmejl vilket innebär att personen behöver klicka på länken i mailet för att bekräfta att konto önskas skapas. Därefter är det möjligt att logga in på appen med mailadress och lösenord.

Välkomstsidan hos symbiome

Vid inloggning möts personen av appens ”Välkomstsida”. Här presenteras nyheter både kring appen samt personens analyser. Via menyn går det sedan att navigera i appen för att hitta den information som eftersöks.

Registrera prov

Vid beställning av prov från Symbiome.io följer det med en åttasiffrig kod. Koden hittas under streckkoden på kodkortet. Det är denna kod som anger kopplingen mellan personen och provet. I menyn, i appen, finns ”Registrera prov” och där anges denna kod.

Som en säkerhetsdetalj finns en inbyggd säkerhetsfunktion som gör att korrekt kod anges. Skulle exempelvis en siffra anges fel kommer systemet påpeka detta. När koden är angivet är det bara att klicka på ”Registrera” och vänta in provsvaret. Analysen tar mellan 3 – 6 veckor. Logga in med användaruppgifterna och se sedan provsvaren samt eventuella rekommendationer kring exempelvis ändrad kosthållning.

Kort om Symbiome.io

Symbiome.io erbjuder tarmfloraanalyser utan remiss. Proverna beställs på internet och skickas sedan tillbaka på analys. En analys som bland annat jämför bakteriemängden och hur tarmen ”mår” i förhållande till riktvärden. På detta sätt går det därmed att hitta avvikande värden som kan påvisa förhöjd risk för vissa sjukdomar eller hälsoproblem.

Så fungerar prov och test hos symbiome

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *