Under de senaste åren har led- och axelsmärta ökat. Oftast är led- och axelsmärta associerad med artros. Led-och axelsmärta kan verka som en mindre sjukdom för de flesta, men när du lägger upp de enorma ekonomiska kostnaderna, effekterna på din hälsa, och den stress detta orsakar, kan led-och axelsmärta vara mycket allvarligare. För att lindra dina symtom är det bäst att ta en naturlig strategi för att lindra dig själv från smärtan.

För att behandla artrit i leder och axlar, ett bra ställe att börja är genom att använda is för att minska svullnad och inflammation. Tillämpningen av is en skada på det drabbade området hjälper till att minska svullnad och hjälper till att lindra eventuella obehag som orsakas av svullnaden. Nästa steg är att använda is i femton minuter två gånger om dagen under de första fem dagarna av att applicera isen. Efter de första fem dagarna av applicering av isen kan du öka den tid du applicerar isen varje dag, upp till en timme, för varje dag efter. Genom att använda denna enkla metod, hittar du lättnad mycket snabbt.

När artrit finns i lederna och axeln, rekommenderas att du följer en ordentlig kost och försöka hålla sig borta från de livsmedel som är kända för att orsaka en ökning av inflammation. Livsmedel som orsakar inflammation inkluderar hög socker livsmedel, mejeriprodukter, kött, potatis, och andra livsmedel som innehåller hög glykemiskt index. Det rekommenderas också att du äter många livsmedel som är låga i fett, samt undvika mättade fetter. En riktig kost med dessa val av livsmedel kan hjälpa dig att lindra effekterna av artrit i lederna och axeln.