Vi kan tyvärr inte fastställa en viss ålder då det är mer lämpligt att påbörja en behandling med Botox. Men genom att få en bättre förståelse för för- och nackdelarna med behandlingen kan du enklare avgöra om det vore en bra idé för just dig att genomgå den. Dessutom kan du lära dig mer om dessa behandlingar genom att kontakta din lokala skönhetssalong och boka en konsultation med dem.

Men det finns även andra sätt att ta reda på hur säker och effektiv denna behandling är. Till exempel kan du lära dig mer om effekterna av Botox av före och efter bilder. Genom att noggrant titta igenom sådana bilder kan du se hur personer som har genomgått behandlingen har sett ut före respektive efter. På så vis kan du bilda dig en uppfattning om hur effektiv den är och huruvida den kanske skulle kunna ge dig önskat resultat.

Före- och efterbilderna kan hjälpa till att slå hål på vanliga myter

Det är fördelaktigt att kika på före- och efterbilder om du är intresserad av denna behandling. Bland annat kan bilderna slå hål på myter såsom missuppfattningarna att:

  • Botox skulle få dig att se äldre ut när effekten av behandlingen börjar att klinga av
  • behandlingen ger dig ett “fruset” ansiktsuttryck
  • rynkorna förvärras av behandlingen.

Inga av dessa missuppfattningar stämmer alltså.

Du bör påbörja behandlingen när du är cirka 25-35 år

Botox är en produkt som är godkänd för patienter över 18 års ålder. Många experter inom det breda området skönhet är dock överens om att du kanske bör vänta lite längre än så innan du påbörjar din behandling. De flesta hävdar att någonstans i mitten av 20-årsåldern till början av 30-årsåldern är den optimala startpunkten för en förebyggande behandling av detta slag.

Faktum är också att du sannolikt inte har några fina linjer i ditt ansikte att bekymra dig över innan du har kommit in en bit i 20-årsåldern. Därför är det förmodligen onödigt att påbörja en sådan här behandling innan dess. Man brukar säga at det bästa du kan göra för att avgöra när det vore lämpligt att börja är att hålla koll på din hy. Så fort du börjar upptäcka fina linjer i ansiktet kan du välja att påbörja behandlingen för att förhindra att dessa med tiden utvecklas till rejäla rynkor.

Kika på bilder för att se effekterna av Botox med egna ögon