Aronia är småväxta buskar som har blåbärsstora frukter i glänsande rött och svart. Bären kan bland annat torkas eller användas inom krämer, saft och soppa. Vad är så unikt med aronia? På Aroniabutiken.se presenteras bären och dess speciella funktion. Här presenteras både butiken och bäret.

Vad är Aronia?

Dessa bär brukar ibland kallas för ”superbär” vilket kommer av den näring som finns i bären. Bland annat har bären mycket högt ORAC-värde. De växer på lågväxta buskar och har bär som delvis liknar blåbär i utseendet men är mer glansiga. Bären har under en längre period odlats i Östeuropa och har under 2000-talet blivit allt mer populära i Sverige och andra europeiska länder. De säljs bland annat som pulver eller pressad juice.

Importör av Aroniada´s Aronia

Aroniabutiken.se är importör av aronia från Aroniada. De anser att det kan vara ”världens finaste” produkt inom denna kategori. Detta bland annat utifrån att företaget har en lång tradition av att producera produkter av aronia och dessutom har en unik pressteknik. Bären kallpressas vilket innebär att maximal mängd näring pressas ur bären. Dessutom sker detta så nära inpå skörden som möjligt vilket även är viktigt utifrån ett näringsperspektiv. Ännu en fördel med egen odling är att bären kan skördas exakt när de är som mognast. Fördelarna med just detta företag kan därmed sammanfattas med:

  • Lång tradition
  • Familjeföretag
  • Egen odling
  • Förutsättningar för maximal näring
  • Ekologiskt

Den färdiga produkten består sedan av 100 % aronia. Tillsatser så som socker, vatten eller konserveringsmedel ingår inte. Dessutom alltid helt ekologiskt.

Namnet Aroniabutiken

Företaget bakom Aroniabutiken.se började verksamheten med att importera aronia. Därmed tog de ett namn som passade dess verksamhet. Produkterna såldes då bland annat via terapeuter och vissa hälsokostbutiker. Den största återförsäljaren var Hälsokraft i Saltsjöbaden. I början fanns däremot inte E-butik och någon marknadsföring genomfördes inte. Företaget valde därefter att ta nästa steg och börja erbjud E-handel. Det var i detta läge som de även breddade utbudet något. Aronia är en hälsoprodukt och många som köper detta är även intresserade av närliggande produkter inom samma kategori. Butiken har fortfarande absolut störst fokus på aronia men i utbudet finns alltså även andra produkter inom hälsokost och allmän hälsa.

Den fakta som presenteras ovan kommer från Aroniabutiken.se.

Fakta om Aronia på Aroniabutiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *