Stödstrumpor har länge ansetts vara någonting som hör den äldre generationen till. Det har varit pensionärer med besvär som varit frontfigurerna för stödstrumporna och 2000-talets ungdomar vet knappt vad plagget har för funktion. Dagens samhälle har dock öppnat upp för stödstrumpor som ett verktyg för gemene man. Idag har träning och hälsa blivit en stor del av de flesta personers livsstil och trenden att använda sig av stödstrumpor har krupit ned i åldrarna.

Hur hjälper stödstrumpor vid träning?

  • Förbättrar blodcirkulationen i kroppen
  • Minskar mängden mjölksyra
  • Upprätthåller energinivån i benen
  • Underlättar vid längre pass
  • Snabbar på kroppens återhämtning
  • Minimerar mängden träningsvärk
  • Bidrar till starkare träningslust

Att använda stödstrumpor när man tränar har många fördelar. Stödstrumporna är utformade för att öka kroppens blodcirkulation vilket i sin tur bidrar till att blodflödet i kroppen jämnas ut. Då benen ofta tar mest stryk vid intensiv träning, så som långdistanslöpning eller längre cykelturer, blir de ofta trötta fort. Även om huvudet är klart och kroppens energi är på en hög nivå gör mjölksyran det svårt att fortsätta. 

Med hjälp av stödstrumpor pressas blodet uppåt i kroppen vilket leder till att benen blir mindre belastade. Inte nog med att stödstrumporna gör det lättare för kroppen under själva träningen, även efter underlättas kroppens återhämtning tack vare strumporna. Personer som använt sig av stödstrumpor upplever ofta mindre mängd träningsvärk än individer som kört ett hårt pass utan.

Strumpornas mentala stöd

De fysiska fördelarna med stödstrumpor är många och relativt välkända, i alla fall inom träningskretsar, men det är inte bara rent biologiskt människan gynnas av detta verktyg. Att sätta på sig ett par knähöga strumpor skapar en stil som inte bara är snygg men som idag är associerad med seriös träning. Det som förr sågs som lite löjligt och pinsamt har idag blivit det tydligaste tecknet på att man vet vad man gör när man motionerar. Att träna i kläder som gör att man känner sig atletisk och sportig har en positiv påverkan på det mänskliga psyket och gör att man kan lura hjärnan att man är starkare och klarar av mer än vad man tidigare trodde var möjligt.

Effektivt att ha stödstrumpor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *