I dagens moderna och tekniska samhälle blir det allt vanligare att bostadsägare, främst hus- och stugägare, investerar i någon form av spabad. Att ha ett spabad kommer med många fördelar, och det är en investering som kan skapa många trevliga minnen och avkopplande stunder. Men som med allt som kräver installation, lite extra utrymme och en del pengar. För att ni ska få koll på läget och vara förbereda inför köpet av ett spabad har vi listat allt som vara bra att veta innan ni köper ett spabad i Göteborg.

Vad är ett spabad?

Ett spabad förklaras bäst som en typ av pool gjord för hemmaspa, som också kan liknas vid ett bubbelbad eller uppblåsbart spa. Badkaret är ofta gjort i glasfibrer och akryl, och på insidan är det utrustat med olika massagefunktioner. Detta gör att badet känns som att man är på ett avkopplande spa, därav namnet spabad.

Är det svårt att installera ett spabad?

Det finns en hel del företag som sysslar med just installering av spabad eller hemmaspa som det också kallas, så att installera spabadet är inte särskilt svårt och ofta inte något som du själv behöver bry dig om. Vid behov kan du också fråga företaget som installerar spabadet om tips och råd för hur det ska underhållas, och om det krävs installering på egen hand.

Var kan jag placera ett spabad?

Det viktigaste när du köper ett spabad är att du ser till att du har gott om plats i trädgården, på altanen eller på uteplatsen, där utrymmet då ska vara tillräckligt stort för att sträcka sig lite utanför badet. Spabadet ska sen placeras på en jämn och stadig grund, och alltså bör du fixa någon slags platta som det kan stå på.

Vad ska jag tänka på innan jag köper ett spabad?

Att ha ett spabad i trädgården eller på altanen är otroligt lyxigt och bekvämt, inte minst då du får möjligheten att ha ett spa hemma i och med hemmaspat. Beroende på vilken typ av spabad du köper, om det är gjord av glasfibrer eller om det är ett uppblåsbart spa, så kan installation, underhåll och komfort variera lite. Däremot kan det alltid vara bra att läsa på lite innan, att rådfråga experter om vilket spabad som skulle passa hos dig, vad som krävs för att placering och installation ska ske på bästa möjliga sätt, samt hur du installerar och underhåller ditt hemmaspa. Det kan också vara bra att känna på och testa spabadet innan du köper det, där du bör räkna in vem/ vilka som ska sitta i det och vilka funktioner du önskar ha i det.

Allt du behöver veta innan du köper ett spabad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *