Många tappar hår i takt med ökande ålder och för de flesta är detta en naturlig del av livet. Ibland kan det kännas jobbigt och som att ens utseende plötsligt förändrats. För att få hjälp med kal hjässa, håravfall eller vikar kan man göra en hårtransplantation. Detta blir ett allt vanligare alternativ och metoderna moderniseras och blir hela tiden bättre och hårtransplantationen naturligare. Kliniker som specialiserat sig på hårtransplantation har ofta mycket god kunskap om vad som krävs för att uppnå ett vackert och naturligt resultat.

Konsultation innan behandling

När man vänder sig till en klinik för att få hjälp med en hårtransplantation får man en konsultation före själva transplantationen. Ofta är denna kostnadsfri och utgör ett bra tillfälle att fundera över vad man egentligen är ute efter med hårtransplantationen. Då gås patientens hälsa och mål med transplantationen igenom, för att den ska bli så säker som möjligt och för att man ska bli tillfredsställd med resultatet. Hela processen utgår från personens önskningar och förväntningar eftersom det är otroligt viktigt att man känner sig nöjd efter sin hårtransplantation. Därför bör man fundera över vad man är ute efter innan man bestämmer sig för att genomgå behandlingen.

Så fungerar hårtransplantationen

En hårtransplantation innebär att man förflyttar hårsäckar från ett område till ett annat. De hårsäckar som kommer att fortsätta producera hårstrån hela livet kan selektivt väljas ut och placeras sedan på de områden på hjässan där man önskar mer hår. På så vis skapas en mer jämn hårväxt över huvudet och med de metoder som finns idag kan hårtransplantationer se mycket naturliga ut. Hårtransplantationen uppföljs med återbesök för att kontrollera att allt ser bra ut och att kunden blivit nöjd.

FUE-metoden

FUE-metoden är den mest moderna metoden för hårtransplantation. Den fungerar så att man förflyttar hårsäckar från en plats med mycket hårväxt till en plats med lite. Hårsäckarna växer sedan naturligt in i huden inom 24 timmar. Det finns många fördelar med FUE-metoden:

  • Minimalt ingrepp
  • Lokalbedövning
  • Osynliga ärr
  • Fortsatt hårväxt genom livet

Eftersom FUE-metoden selektivt väljer ut de hårsäckar som kommer fortsätta att producera hår är den effektiv för att säkerställa att kunden långsiktigt känner sig nöjd med sin hårtransplantation.

Vad innebär en hårtransplantation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *